Fırında kıymalı lahana

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 13 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. Fırında kıymalı lahana

    [​IMG]


    Malzemeler

    • 1 küçük boy beyaz lahana
    • 250 gr kıyma
    • 2 soğan
    • 2 domates
    • 45 gr margarin
    • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
    • Tuz, karabiber
    Süsleme için:
    • Birkaç maydanoz yaprağı

    Hazırlanışı

    * Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve sert kısımlarını kesin. Büyük bir tencerede bol miktarda
    suyu kaynatıp tuz ekleyin. Lahana yapraklarını tuzlu suda haşlayın. Süzgece alıp bekletin.

    * Soğanları soyup kıyın. Margarinin yarısını tavada eritip soğan ve kıymayı kavurun.
    Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve kıymalı karışıma ilave edin. Tuz ve karabiber serpin.

    * Cam fırın kalıbını yağlayıp lahana yapraklarının yarısını kat kat yayın. Üzerine hazırladığınız
    kıymalı karışımı yayıp kalan yaprakları kat kat döşeyin. Üzerine peyniri serpin. Kalan margarini
    küçük küçük doğrayıp üzerine serpiş tirin. Haşlama suyundan 1 su bardağı kadarını kalıbın
    kenarından ilave edip önceden ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin. Dilimleyip maydanoz
    yapraklarıyla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.