Fırında Kestane Yapmanın Kolay Yolu Nedir?

'Bunları biliyormusunuz' forumunda Nalan tarafından 16 Ocak 2015 tarihinde açılan konu


  1. Kış aylarının vazgeçilmezidir kestane... Çıtır çıtır ve kolay ayıklanabilir olması kestanenin tadına ayrı bir tat katar. Peki en kolay şekilde bunu sağlamanın mümkün olduğunu söylesem bana inanır mısınız?

    Ailecek izlenen film keyfine sıcacık kestanelerde eşlik etsin istiyorsanız yapmanız gerekenleri tarif ediyorum :)
    Kestaneleri dikey bir şekilde değil de yatay olarak çizin. Çizmekten kasıt tabiki bıçak yardımıyla kabuklarına küçük kesikler atmak...

    Yanlamasına çizikler attığımız kestaneleri ılık suda 10-15 dk kadar bekletin. Suyun ılık olmasına dikkat edin. Sürenin sonunda kestaneleri fırın telinin üzerine aşağıdaki resimlerde gördüğünüz gibi dizin

    İyice pişene kadar bekleyin ve temiz bir bezin içerisine pişen kestaneleri alın ve bezin içinde hafifçe ovun kestanelerin kolayca kabuğundan ayrıldığını göreceksiniz.

    Eskiden olduğu gibi tırnaklarınız acıyana kadar ayıklama derdiniz tamamen ortadan kalkıyor kestaneler hem nar gibi pişmiş oluyor hemde canınız acımadan kabuklarından kurtuluyor. Geriye sadece film izlerken rahatça kestane yeme zevki kalıyor.

    Afiyet olsun... Benimde annem sağolsun bu pratik yöntemi bana öğrettiği için... ayrıca resimleyip sizlerle paylaşmamı sağladığı için teşekkürler biricik Hurişim <3

    IMG-20150105-WA0010. IMG-20150105-WA0006. IMG-20150105-WA0008. IMG-20150105-WA0009. IMG-20150105-WA0007.