Fırında kaşarlı tavuk nasıl yapılır

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 20 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli fırında kaşarlı tavuk
    fırında kaşarlı tavuk nasıl yapılır?


    MALZEMELER
    2 adet derisi alınmış bütün tavuk göğsü
    1 su bardağı galete unu
    2 adet yumurta
    4 dilim kaşar peyniri
    tuz
    karabiber
    kekik
    pul biber
    az miktarda tereyağı

    Fırında Kaşarlı Tavuk

    Fırında Kaşarlı Tavuk Tarifi
    Tavuk göğüslerini ortadan ikiye bölün ve kemik kalmaması için kontrol ediln böldüğünüz parçayı hamburger ekmeği gibi kesip açın parçaları birbirinden ayırmamaya dikkat edin aralarına kaşar peyniri yerleştirip üzerine kekik serpin ve küçük parçalar halinde tereyağı koyun. Yumurtaları çırpın içerisine tuz, karabiber, pul biber ilave edip karıştırın. Hazırladığınız tavukları yumurtaya batırıp galete ununa bulayın. Hafif yağladığınız borcam tepsisine dizin üzerine küçük parçalar halinde tereyağı koyup fırında 20-25 dakika pişirin. Patates püresi ile veya sebzeli pilav ile servis yapın.