Fırında Etli Pirinçli Tart Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 17 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Fırında Etli Pirinçli Tart Tarifi
    Fırında Etli Pirinçli Tart Tarifi
    Fırında Etli Pirinçli Tart nasıl yapılır
    Fırında Etli Pirinçli Tart yapılışı

    Fırında Etli Pirinçli Tart Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Malzemeler

    Amerikan pirinci 1/2 kg
    Soya yağı 50 ml
    Et suyu 1 lt
    Kuşbaşı et 500 gr
    Soğan 250 gr
    Domates 350 gr
    Yumurta 4 adet
    Süt 400 ml
    Un 1/2 kg
    Margarin 4 çorba kaşığı
    Limon suyu 2
    Tuz

    Tarifin Yapılısı
    Bir tavada yemeklik doğranmış soğan, tuz, et ve küp şeklinde doğranmış domatesi soya yağıyla kavurun. Diğer tarafta yıkanmış pirinci az miktar yağda kavurup et suyuyla birlikte 10 dakika pişirerek pilav kıvamına getirin. Hamuru hazırlamak için bir kabın içinde yumurta, un, limon suyu, tuz ve 4 yemek kaşığı margarin ekleyip iyice yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırıp bir merdane yardımıyla açın. Hamurun bir parçasını fırın kabına yerleştirin. Hazırladığınız pilava iç malzemesini ekleyip karıştırın ve hamurun üzerine döşeyin. Hamurun kalan parçasını da üzerine düzgün bir şekilde yerleştirin. Bir kapta süt ve 1 tatlı kaşığı soya yağını karıştırıp hamurun üzerine sürün. 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın. ÖNERİ : Bu menüde kullandığınız kuşbaşı et yerine beyaz et tercih edenler için tavuk veya hindi eti de kullanabilirsiniz.