Fırında Etli Kabak Dolması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 29 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Fırında Etli Kabak Dolması Nasıl Yapılır, Fırında Etli Kabak Dolması Oktay Usta, Resimli Fırında Etli Kabak Dolması Tarifi, Etli Kabak Dolması Resimli Tarif

    [​IMG]

    MALZEMELER

    6 adet top kabak
    125 gr orta yağlı kıyma
    1 avuç maydanoz (doğranmış)
    1 yemek kaşığı taze kekik (doğranmış)
    3 adet taze yeşil soğan ya da 1 adet küçük boy kuru soğan (ince ince doğranmış)
    2 tatlı kaşığı, tepeleme dolu domates salçası
    1 kahve fincanı pirinç (yıkanmış ve süzdürülmüş)
    Zeytinyağı
    1 adet limon
    Tuz, karabiber

    HAZIRLANIŞI

    Kabakları iyice yıkayın ve külahlarını kalınca kesin. Bir tatlı kaşığı yardımıyla kabağın ve kapak olarak kullanacağınız külah bölümünün içini oyun.
    Oyulmuş kabakları kaynar su dolu bir tencereye atın ve 5 dakika haşlayın. Daha sonra soğuk suyun altından geçirin ve süzdürün.
    Kabakların içini hafifçe tuzlayın ve biberleyin. Tabanını bıçakla birkaç yerinden delin ki pişerken suyu içine çeksin.
    Ayrı bir kasede kıymayı, maydanozu, kekiği, soğanı, salçayı ve pirinci karıştırın.
    Yarım limonun suyunu sıkın, tuz ekleyin ve hepsini elinizle yoğurup 6 eşit parçaya bölün. Avucunuzla top haline getirip, kabakların içine doldurun. Kapaklarını kapatın.
    Kabakları fırın kabına yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve kalan yarım limonun suyunu sıkın. İki kahve fincanı kaynar su ekleyip, önceden 200 derece ısınmış fırında 50-60 dakika pişirin.
    Fırından çıkardıktan sonra üzerine ince doğranmış dereotu serpiştirin ve süzme yoğurtla servis yapın.