Fırında Deniz Mahsullü Spagetti Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 13 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Fırında Deniz Mahsullü Spagetti Tarifi Resimli
    Fırında Deniz Mahsullü Spagetti

    [​IMG]

    MALZEMELERİ
    450 gr. konserve midye veya istiridye
    225 gr. ayıklanmış taze vaye dondurulmuş küçük karides
    1/2 bardak beyaz sofra şarabı
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 çay kaşığı sarmısak sosu
    450 gr. soyulup doğranmış domates
    400 gr. çubuk makarna
    2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
    tuz ve karabiber

    HAZIRLANIŞI

    Midyeleri soğuk suda temizleyin ve bir bıçakla sakallarını kesin. Kabukları açılana dek şarapla haşlayın. Midyeleri bir tabağa çıkarın. Açılmamış olanları atın. Pişirme suyunu tekrar kullanmak üzere ayırın. Yağı ve sarmısağı 1-2 dk. kavurun. Domatesleri ekleyin.

    Bir kenara ayırdığınız pişirme suyunu, küçük karidesleri ve maydanozları da katarak pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Makarnayı haşlayın. 30 cm x45 cm'lik 4 parça alüminyum folyo veya parşömen kağıdı hazırlayın. Her birini bir tabağın üzerine yayın. Ayrı bir kapta makarnayı domates sosuyla karıştırın. Midyeleri ekleyin. Eşit miktarda soslu makarnayı folyolara yerleştirin. Kenarlarını büküp bohça haline getirin. Bohçalarınızı 150°C ısıtılmış fırında 8-10 dk. pişirin. Her bohçayı ayrı bir tabağa alarak servis yapın.