Fırında Çipura

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 5 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Fırında Çipura Tarifi
    Fırında Çipura Yapılışı

    Malzemeleri

    250 gr çipura (2 küçük çipura)
    60 gr kuru soğan
    4 adet defne yaprağı (4 gr civarı)
    80 gr havuç
    10 ml elma sirkesi
    3 gr iri çekilmiş karabiber (damak zevkine göre)

    Yapılışı

    Balıkları temizleyin. Üzerine çentikler atın. 2-3 tane soğanı ince kıyın. Havuçları uzunlamasına, kürdan boyunda doğrayın. Balıkların içine sirke ve karabiber sürün. Soğan ve havuç doldurun, defne yapraklarını koyun. Kuru seviyorsanız, bir fırın kabının içinde doğrudan fırına sürün. Daha ıslak olmasını isterseniz, alüminyum folyo içinde fırına verin. 200 derecede 20-30 dk pişirin. Sıcak tüketin.

    Bir Porsiyonun Besin Değerleri:

    Enerji (kcal): 250
    Protein (gr): 31.25
    Yağ (gram): 9,25
    Karbonhidrat (gr): 9 ,2