Fırın Ekmeği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 4 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Fırın Ekmeği Tarifi
    Fırın Ekmeği nasıl yapılır
    Fırın Ekmeği yapılışı

    Fırın Ekmeği Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Malzemeler:

    4 bardak beyaz un

    1½ tatlı kaşığı şeker

    1 tatlı kaşığı tuz

    2 tatlı kaşığı instant kuru maya

    1½ bardak su, oda sıcaklığında

    1 tatlı kaşığı tereyağı, yumuşatılmış


    Elde Yapılışı:

    1. Eğer elle yapıyorsanız unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Suyu ve tereyağını karışıma ilave edip 7-8 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz oldukça yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır.

    2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın. Suyu ve tereyağını karışıma ilave edip 3-4 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz oldukça yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır.

    3. Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp evinizin ılık bir köşesinde 1 saat mayalanmaya bırakın.

    4. Hazırladığınız hamuru 2-3 dakika yoğurun, ikiye ayırıp 20 cm uzunluğunda iki rulo haline getirin. Aralarında 10-15 cm boşluk kalacak şekilde iyice unlanmış tepsiye yerleştirin.

    5. Tepsinin üzerini streçfilm ile kaplayıp 1 saat ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmasını sağlayın.

    6. Mayalanan ekmeğin üzerine çok keskin bir bıçak yardımıyla verev olarak 4-5 çizgi çizip 10 dakika daha bekletin.

    7. Ekmeği fırına vermeden 10 dakika önce fırına dayanıklı küçük bir kaba ½ bardak kaynar su ilave edip fırının tabanına arka köşeye yerleştirin.

    8. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.