Fırımda tavuk kızartma nasıl yapılır resımli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 14 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Fırında Tavuk Kızartma Tarifi
    14 aralık 2010

    Fırında Tavuk Kızartma Tarifi
    [​IMG]
    Malzemeler:-1 adet tavuk
    -2 kaşık yoğurt
    -1 kaşık salça
    -1 kaşık katıyağ
    Yapılışı:
    Tavuğu temizleyip, dağılmaması için bağlayınız. Ayaklarını, gerisindeki deriden geçiriniz. Üzerini örtecek kadar su koyup, tuz atıp dağılmayacak şekilde pişiriniz. Pişen tavuğu sudan çıkarıp, süzünüz. Üzerine aşağıdaki açıklayacağımız saiçayı sürüp, fırın tepsisine yerleştirip, her tarafını nar gibi kızartınız. Yanına istediğiniz garnitürü koyup, süsleyerek ikram ediniz.
    SALÇANIN HAZIRLANIŞI:
    Bir kapta sulandırılmış bir kaşık salçayı, iki kaşık yoğurtla karıştırınız. Hafif erimiş yağ ilave ederek bütünleşiriniz. Hazırladığınız bu salçayla fırında veya kömür ateşinde, elektrik ızgarasında yapacağınız, her türlü kızartmalarda başarılı olursunuz. Haşlanmış etin üzerine sürüp kızarttığınız parça etler, iç pilav yanında her zaman misafirleriniz önünde yüzünüzü ağartır. Piliç, tavuk gibi yumuşak etler haşlanmadan da bu salça sürülüp kızartılabilir.