Firik Aşı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 1 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Firik aşı nasıl yapılır
    Resimli Firik aşı tarifi
    Firik plavı tarifi


    Firik aşı malzemeleri

    1 kâse pilâvlık bulgur
    1 kâse firik
    1 kg. kemiksiz koyun eti
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı domates salçası
    Karabiber ve tuz
    Yeterince su
    1 su bardağı nohut - zeytinyağı
    [​IMG]
    Firik Pilavı Yapılışı

    Et bir tencereye konur, yıkanır, üstünü örtecek kadar suyla ateşe konur. Köpükleri üstüne birikince (kaynamaya başlarken) alınır. Tuz atılır. Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates ve biber salçası, karabiber ilâve edilir. Etler yumuşayıp yenecek hale gelince süzülür. Suyuna ayıklanmış bulgur ve firik atılır ve pişirilir (üstünü iki parmak geçecek kadar suyu olmalıdır). Suyunu çekip biraz demlendikten sonra yağı gezdirilir (bir çay bardağı). Nohutları karıştırılır. Etler kızgın yağ konulmuş tavaya atılarak her tarafları nar gibi kızartılır. Pilâv servis tabağına alınır. Üstü kızartılmış etlerle kapatılır.

    NOT: Firik pilâvı kıymalı da olur. Yarım kg. kıyma kavrulur. 2 orta soğan doğranıp o da üstüne ilâve edilir. Soğanlar pembeleşince salçaları, karabiber ve tuzu ilâve edilir. Kaynamaya başlayınca (suyu konduktan sonra) Bulgur ve Firiği ilâve edilir. Suyunu çekince demlendirilip servis yapılır.