Fındıklı Revani

'Damak Keyfi' forumunda karakız tarafından 23 Şubat 2010 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler


    3 Adet yumurta
    1 Çay bardağı irmik
    1 Çay bardağı sıvı yağ
    1 Çay bardağı toz şeker
    1 Çay bardağı çekilmiş fındık içi
    1 Çay bardağı yoğurt
    1 Paket kabartma tozu
    1 Paket vanilya
    Yeterince un

    Şerbeti için


    2 Su bardağı toz şeker
    35 Su bardağı su
    Limon suyu

    Hazırlanışı


    Karıştırma kabına yumurta irmik sıvı yağ toz şeker yoğurt kabartma tozu ve vanilyayı alın.
    Tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın.
    Boza kıvamında hamur elde edene kadar un ekleyip karıştırın.
    Fındığı ilave edip kaşıkla bir kaç kez karıştırın.
    Fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine dökün.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
    Şerbeti için toz şekeri ve suyu tencereye alıp koyulaşana dek pişirin.
    Ocaktan aldıktan sonra bir kaç damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın.
    Keki fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.
    Şerbet iyice çekene ve soğuyana kadar üzerine temiz bez kapatın.
    Fındık kırığı ile süsleyerek soğuk servis yapın.

    Püf Noktası: Kekin şerbeti iyice çekmesi için fırından çıkar çıkmaz kürdan yardımıyla her yanına delikler açın.

    Afiyet Olsun

    Alıntı