Fındıklı Revani tarifi ve malzemeleri

'Damak Keyfi' forumunda eftelya tarafından 7 Şubat 2010 tarihinde açılan konu


  1. Fındıklı Revani Tarifi

    Revani Malzemeleri

    3 Adet yumurta
    1 Çay bardağı irmik
    1 Çay bardağı sıvı yağ
    1 Çay bardağı toz şeker
    1 Çay bardağı çekilmiş fındık içi
    1 Çay bardağı yoğurt
    1 Paket kabartma tozu
    1 Paket vanilya
    Yeterince un

    Şerbet için

    2 Su bardağı toz şeker
    3,5 Su bardağı su
    Limon suyu

    Yapılışı

    Karıştırma kabına yumurta, irmik, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı alın.
    Tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın.
    Boza kıvamında hamur elde edene kadar un ekleyip karıştırın.
    Fındığı ilave edip kaşıkla bir kaç kez karıştırın.
    Fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine dökün.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
    Şerbeti için toz şekeri ve suyu tencereye alıp koyulaşana dek pişirin.
    Ocaktan aldıktan sonra bir kaç damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın.
    Keki fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.
    Şerbet iyice çekene ve soğuyana kadar üzerine temiz bez kapatın.
    Fındık kırığı ile süsleyerek soğuk servis yapın.

    Püf Noktası
    Kekin şerbeti iyice çekmesi için fırından çıkar çıkmaz kürdan yardımıyla her yanına delikler açın.

     



  2. En sevdiğim tatlılardan ... Eline sağlık...İkram eden olsa da yesek....Öyle resimler karın doyurmuyor maalesef...
     



  3. Yanında bir fincan sıcak çayla ağızda ne güzel dağılırdı:f196:İkram benden de çayları göremedim:)
     



  4. ben de misafirlerime yapmak istiyorum ama bu ölçüler orta boy davul fırın tepsisine az gelmez mi acaba onu bilemedim işte :( :)