Fındıklı Ay Çöreği

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 3 Şubat 2010 tarihinde açılan konu


  1. Fındıklı Ay Çöreği Tarifi
    Bayatlayan kekleri değerlendirebileceğiniz kuru üzüm ve fındık içi ile lezzetli ayçöreği
    [​IMG]
    Malzemeleri

    1 Paket yumuşak margarin
    1 Paket yaş maya (40 gr)
    1 Su bardağı ılık süt
    2 Adet yumurta sarısı
    Yeterince un

    İç Malzemeleri
    1 Yemek kaşığı kakao
    1 Dilim bayat kek
    1 Çay bardağı kuru üzüm
    1 Su bardağı dövülmüş fındık içi
    1 Çay kaşığı tarçın

    Üzeri için
    Fındık içi
    1 adet yumurta akı

    Yapılışı
    Derin bir kaba hamuru için gerekli tüm malzemeyi alıp yumuşak bir hamur elde edin.
    Yarım saat mayanlandırma süresinden sonra 5 cm kalınlığında merdane yardımıyla açın.
    Bayat keki robottan iri parçalar halinde geçirip karıştırma kabına alın.
    Üzerine diğer tüm iç malzemeyi de katıp karıştırın.
    Açtığınız hamurdan orta büyüklükte üçgenler çıkarın.
    İçlerini harçla doldurup rulolalar yapıp yarım ay şekli verin.
    Üzerlerine yumurta akı sürüp fındık kırığına bulayın.
    185 derecelik fırında 30-35 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
     



  2. Cevap: Fındıklı Ay Çöreği

    Oy oy oy !!! Yeme de yanında yat !!!
     



  3. Cevap: Fındıklı Ay Çöreği

    Ben yedim bile yanında yatamam :f30: