Fındık Ezmesi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 29 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Fındık Ezmesi nasıl yapılır
    ev yapımı fındık ezmesi

    Fındık Ezmesi Tarifi Resimli

    Malzemeler:

    • 2 bardak (200 gram) fındık
    • 1 çorba kaşığı findıkyağı veya başka sıvıyağ
    • ¼ tatlı kaşığı tuz
    • 4-5 çorba kaşığı pudra şekeri, daha az veya çok olabilir
    • 1 orta boy kavanoz


    [​IMG]



    Yapılışı:
    1. Fındıkları tepsiye alıp 150 derece fırında 10-15 dakika kavurun. Yanmamaları için arada kontrol edip renkleri hafif dönünce ve hoş bir aroma çıkınca fırından alın. Soğumaya bırakın.
    2. Fındıkları temiz bir mutfak havlusunun icine alıp avucunuzda sıvazlayın ki kahverengi ince kabuklari çıksın.
    3. Tuz ve şekeri ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Cam kavanoza alıp kapağını kapatın. Buzdolabında 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz.


    Not: Durunca yağı ayrılabilir, kullanmadan önce karıştırın.


    alıntı