Fincanda Kek

'Damak Keyfi' forumunda Kircicegi tarafından 11 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu


  1. Fincanda Kek

    [​IMG]

    MALZEMELER:

    1 tane yumurta,
    1 çay bardağı süt,
    1,5 çay bardağı şeker,
    2 çay bardağı un,
    1 talı kaşığı tarçın,
    1 paket vanilin,
    1 paket kabartma tozu,

    HAZIRLANIŞI:

    Yumurta ve şekeri çırpın. İçine diğer malzemeleri karıştırıp boza kıvamında yapın ve 6 tane neskafe fincanına paylaştırın. Fincanları yayvan bir tencereye koyup fincanların yarılarına gelecek kadar su dökün ve tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte kaynamasını belleyin ve ocağın en düşük tarafına koyup kapağını hiç açmadan 20 dakika pişirin. Ocağın altını kapatın ve tencerenin kapağını hiç açmadan 15 dakika beklettikten sonra kapağını açabilirsiniz ve afiyetle yiyebilirsiniz.

    Afiyet olsun! :)
     



  2. Cevap: Fincanda Kek

    Deişik Bi Tarifmiş tsklr paylasim için