Fildişi Sahilleri Vizesi İçin Gerekli Evraklar

'Ülkeler' forumunda Aysell tarafından 24 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Fildişi Sahilleri Vizesi İçin Gerekli belgeler
    Fildişi Sahilleri Vizesi İçin Gerekli Evraklar nelerdir

    İşveren olarak Vize almak için Gereken Belgeler

    Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık resim.
    Ziyaret edilecek firmadan gönderilmiş davetiye.
    Konsolosluğa hitaben şirket antetli kağıdına, kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
    Şirketin imza sirküleri fotokopisi.
    Son 3 aya ait faaliyet belgesi fotokopisi.
    Son dönem vergi levhası fotokopisi.
    Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.

    SSK Çalışanı olarak Vize almak için Gereken Belgeler

    Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık resim.
    Ziyaret edilecek firmadan gönderilmiş davetiye.
    Konsolosluğa hitaben şirket antetli kağıdına, kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
    Şirketin imza sirküleri fotokopisi.
    Son 3 aya ait faaliyet belgesi fotokopisi.
    Son dönem vergi levhası fotokopisi.
    Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
    SSK işe giriş bildirgesi (Yolcu çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda SSK işe giriş bildirgesini bir önceki çalıştığı işyerinden temin etmelidir.)
    Son 3 aya ait maaş bordrosu.
    SSK Bölge Müdürlüğünden alınacak T/8 veya AT 11 belgesi.



    LACİVERT (Normal) YEŞİL (Hususi) GRİ (Hizmet) ve KIRMIZI (Diplomatik) pasaport sahiplerinin vize almaları gerekmektedir.

    Fildişi Sahili Fahri Konsolosluğu tüm vize başvurularında 45mm X35 mm boyutunda,yeni çekilmiş arka fonu beyaz özelliklere sahip vesikalık resimleri kabul etmektedir.

    Pasaportunuzun geçerli vize sayfasının bulunmasına, 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün imzalı olmasına ve pasaport temdit süresinin en az 6 ay olmasına dikkat ediniz.

    Vize başvuru formları Fransızca ve İngilizce olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak okunaklı ve büyük harflerle doldurulmalı; mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır

    Fildişi Sahili Fahri Konsolosluğu tüm vize başvurularını Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri kabul etmekte ve başvurular 2-3 iş gününde sonuçlanmaktadır.

    Vize alındığı takdirde vize pulunun üzerindeki bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol ediniz ve sınır kapılarında ibraz etmeniz gerekebileceğinden dolayı tüm seyahatlerinizde davetiye, otel rezervasyonu, seyahat sağlık sigortası poliçesi ve uçak bileti gibi evraklarınızı yanınızda bulundurunuz.

    Başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram, yılbaşı, sömestr, fuar, paskalya, dil okulu gibi başvuruların yoğun olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı önemle hatırlatırız.