Fesleğenli Patlıcan Sarması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 6 Mart 2013 tarihinde açılan konu


  1. Fesleğenli Patlıcan Sarması Tarifi



    Fesleğenli Patlıcan Sarması yapmayı hiç denedinizmi bayanlar oldukça lezzetli bir yemek tarifi daha paylaşıyoruz sizlerle umarım beğeneceksiniz Patlıcan sarması tarifi resimli olarak anlatımı.

    [​IMG]

    Patlıcan Sarması için Gerekli Malzemeler


    -üç adet sivri biber
    -beş diş sarımsak
    -iki adet domates
    -bir tatlı kaşığı salça
    -iki adet kesme şeker
    -üç adet patlıcan
    -bir tatlı kaşığı fesleğen
    -iki adet kuru soğan

    Patlıcan Sarması Tarifi


    Yemeğimiizn yapımına öncelikle Patlıcanları soymadan boyuna dilimleyerek tuzlu suda en az yirmi dakika bekletmekle başlıyoruz. Daha sonra Yıkayıp kurulayın. Kızgın sıvıyağlı tavada patlıcanları hafifçe arkalı önlü kızartın. Dilimleri emici kağıt üzerine alın.Doğranmış soğan ve sarmısakları iki üç kaşık sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Uzerine kabukları soyulmuş küp doğranmış domatesleri ve küçük doğranmış sivri biberleri ekleyin. üç beş dakika daha kavurup kesmeşeker, tuz ve fesleğeni ilave ederek ateşten alın. Bu dilimlerin baş kısmına koyalım. Rulo yaparak saralım ve tepsiye dizin.Salçayı yarım bardak su ile sulandırıp tepsiye aktarın. iki yüz dereceli fırında on on beş dakika pişirin. Servis yapabilirsiniz.