Fesleğenli Enginar Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ceylan tarafından 6 Mart 2013 tarihinde açılan konu


  1. Fesleğenli Enginar Nasıl Yapılır Resimli


    İşte mükemmel bir sebze yemeği...

    [​IMG]


    Malzemeler:

    1/2 adet limon suyu
    1/2 demet taze nane
    6 adet enginar
    200gr arpacık soğan
    1 demet taze soğan
    1 adet taze sarımsak
    3 adet çarliston biber
    2 yemek kaşığı domates salçası
    bir fincan zeytinyağı
    1 yemek kaşığı un
    2-3 yaprak taze fesleğen yaprağı
    1 tatlı kaşığı toz şeker


    YAPILIŞI:

    öncelikle enginarlar güzelce yıkanır, süzülürve bir kenarda limonlu su içinde bekletilir.Taze soganlar ince ince kıyılır.arpacık soğanlar ve sarımsaklar ayıklanır.Sivri biberler halka halka doğranır.hazırlanan malzemeler geniş bir tavada zeytinyağı ile birlikte çevirilir ve tuz şeker ilave edilir.
    feslegen ve nanede ayıklanıp ince ince doğranarak tavaya eklenir.hazırlanan malzeme enginarların içine doldurulur 1/2 bardak su ilave edilerek 4-5 dakika pişirilir.daha sonra altı kapatılarak soğumaya bırakılır.
    Soğuyan enginarlar servis tabağına alınarak süslenir ve servise hazır afiyet olsun.