Favalı Enginar Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 3 Nisan 2013 tarihinde açılan konu


  1. Favalı Enginar Tarifi


    Sizlere bugünkü yemek tarifimizde herkesin çok severek tüketmediği Enginar'ın farklı bir tarifini vereceğiz oldukça lezzetli ve besleyici bir yemek olacak aşağıdaki tarifimize uygun yemeğinizi hazırlıyabilirsiniz şimdiden Afiyet olsun..


    Favalı Enginar İçin Malzemeler


    -6 adet enginar
    -1 çay bardağı zeytinyağı
    -1 yemek kaşığı un
    -1 adet kuru soğan
    -4 bardak su
    -4 adet kesme şeker
    -1 adet limonun suyu
    -Tuz

    Fava İçin Gerekli Malzemeler


    -1 bardak taze bakla içi
    -1 adet soğan
    -1 çay bardağı sıvıyağ
    -8 adet kesme şeker
    -Tuz


    Favalı Enginar Yapılışı


    Yemeğimizin yapılışına öncelikle Tencereye soğanı bütün olarak koyarak başlıyoruz.Daha Sonra Üzerine baklaları, yağı, şekeri ve tuzu ekleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip, iyice pişirin.Baklaları arada sırada kontrol edin. Azar azar sıcak su ekleyin. Enginarları yıkayıp, iç kısımlarını kaşık yardımıyla çıkarın. Çiçeklerini iyice ayıklayın. Bıçakla kenarlarının fazlasını alıp, limonlu suyun içinde bekletelim.Zeytinyağı ile unu 2 dakika karıştırın. Su, şeker, limon suyu ve tuzu ekleyin. Enginarları içine atın. Soğanı bütün olarak ilave edin. 60 dakika kısık ateşte pişirin. Enginarın ve baklaların içindeki bütün soğanları çıkaralım.

    Baklaların suyunu çekmesi için 1 saat bekletin. Püre haline getirerek enginarların üzerine eşit miktarda yerleştirin. Servis yaparken, dereotuyla süsleyebilirsiniz.