Fava

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 24 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. MALZEMELER
    250 Gr kuru bakla
    1 Çay bardağı zeytinyağı
    1 Adet orta boy kuru soğan
    2 Adet limon
    7-8 dal dereotu
    Tuz
    1 Adet kesme şeker

    YAPILIŞI
    Tencerenin içerisine ayıklayıp yıkadığınız baklaları koyun.
    Üzerine küçük küçük doğranmış soğanı, tuzu, şekeri koyup dört su bardağı su ilave ederek baklalar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
    Baklalar pişince bir tel süzgeçten yada mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin.
    Kalın kenarlı bir kabı suya batırıp çıkartın.
    Püre kıvamına getirdiğiniz baklayı kabın içerisine boşaltıp, üzerini düzeltin.
    Buzdolabında yaklaşık iki saat bekletin.
    Sonra servis tabağına ters çevirip üzerine bir limonun suyu ile karıştırdığınız zeytinyağını gezdirin.
    Kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.

    NOT: Kuru baklayı daha kolay pişirmek için bir gece suyun içinde bekletin yada düdüklü tencerede pişirin.
     


Benzer Konular
Yükleniyor...