Fatih sarmasi

'Damak Keyfi' forumunda Belinay tarafından 22 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Malzemeler:

    - 4 yumurta
    - 1bucuk su bardagi seker
    - 2 bardak un
    - 1 kasik tereyag veya margarin
    - 1bucuk cay kasigi vanilya
    - 1 paket kabartma tozu
    - 2 corba kasigi bal
    - 2 corba kasigi antep fistigi


    Serbeti icin:

    - 2 bardak su
    - 2 bardak seker
    Serbetini yapmak icin ilik suyun icine sekeri ilave edip iyice karistirarak eritin. Bu serbetin ozelligi kaynamadan yapilmasi, kaynatarak yapmayin.

    Yapilisi:

    - Yumurtalari, yagi, sekeri genis bir kaba koyup ustune un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyin.
    - 15 dakika kadar yuksek hizda mikserinizle cirpin.
    - Kagit dosenmis veya yaglanip unlanmis genis tepsinize dokup isitilmis 350F (175C) dereceli firininizda kek gibi pisirin. Kenarlari hafif kizaracak ama cok sertlesmesine izin vermeyin.
    - Firindan alip ilinmaya birakin. Ustune serbetin bir kismini kasikla dokerek yumusamasini saglayin, ama cok sulu olacak sekilde dokmeyin, sadece nemlendirecek ve kolay sarilmasini saglayacak kadar.
    - Hamurun ustune once bali surun, sonra cekilmis antep fistigini serpistirin. Daha sonra kisa kenarindan duzgunce rulo seklinde sarin.
    - Kalan serbeti ustunden ve yanlarindan kasikla dokerek islatin. Isterseniz bir miktar serbet birakip servis yaparken dilimlediginiz tatlinin uzerine biraz gezdirerek serbetin heryere esit gelmesini saglayabilirsiniz.