Fatih Sarması

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 13 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Fatih Sarması Tatlısı

    [​IMG]





    Malzemeler:


    4 adet yumurta
    1,5 su bardağı şeker
    1 yemek kaşığı margarin
    1 paket vanilya
    2 yemek kaşığı bal
    2 yemek kaşığı antep fıstığı
    Şerbeti için:
    2 su bardağı şeker
    2 su bardağı su

    Hazırlanışı


    Yumurtaları ,margarini,şekeri,unu bir kaba alın.Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.Mikserle çırpın.180 derece fırında pişirin.Ilındığında üzerinebal sürün.Fıstığı serpin.Rulo biçiminde sarın.Şerbetini hazırlayın.Tatlının üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.
    Not :şerbeti pişirmeyin.
     



  2. Cevap: Fatih Sarması

    Bol bol bakalım da gözümüz doysun en azından....
     



  3. Cevap: Fatih Sarması

    ımmm:) gercekten güsel
     



  4. Cevap: Fatih Sarması

    Fatih Sarması diyince ben baklava türü bişey canlandırmıştım gözümde ama daha hafif sanırım bu :f40:
     



  5. Cevap: Fatih Sarması

    Çok ilginç güzele benziyor ,şerbeti hafif sanırsam
    Bu tarife rastladığım iyi oldu ...Yaptığım da lezzetini yazarım buraya:f196:Teşekkürler Blue
     



  6. Cevap: Fatih Sarması

    ben il defa duydum böyle sarma.

    [​IMG]bu daha lezetli :f196:
     



  7. Cevap: Fatih Sarması

    Of offf. Sarma kaynamış burası. İkisinede hayır denmez ki :f66: