Fasulyeli Et Güveç

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 19 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Fasulyeli Et Güveç Tarifi
    Fasulyeli Et Güveç Tarifi Resimli
    Resimli Fasulyeli Et Güveç

    [​IMG]
    içindekiler
    2 soğan
    400 gr dana eti
    1 kırmızı dolmalık biber
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    750 ml et suyu
    Yarım tatlı kaşığı kimyon
    1-2 tatlı kaşığı rendelenmiş siyah turp
    500 gr taze fasulye
    1 tatlı kaşığı kekik
    Tuz
    Karabiber
    Hazırlanışı
    Soğanların kabuklarını soyup iri iri doğrayın.
    Eti temizleyip 2 cm büyüklüğünde kesin.
    Biberi temizleyip ikiye bölün. Çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın ve şerit şerit doğrayın.
    Yağı tencerede kızdırın. Eti kısa bir süre, ama harlı ateşte her tarafını kızartın.
    Soğanları tencereye ekleyip kavurun. Ardından et suyunu, kimyon ve siyah turpu ilave edin.
    Tüm malzemeleri 75 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
    Sürenin sonunda fasulye, biber ve kekiği ekleyip yemeği 15 dakika daha pişirin.
    Ardından tuz ve karabiberle tatlandırıp derin tabaklarda servis yapın.
    Arzu ederseniz et güveçin yanında baget ekmek veya pilav ikram edebilirsiniz.