Fasulye Turşusu

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 30 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. Fasulye Turşusu Tarifi
    [​IMG]


    Malzemeleri
    1 kilo taze fasulye
    1 su bardağı elma sirkesi
    7 diş sarımsak
    3 yemek kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı pul biber
    Su

    Yapılışı

    Fasulyeleri temizleyip bol suda haşlayın.
    Suyunu süzüp orta büyüklükte kavanoza doldurun.
    Sarımsakları soyup fasulyelerin üzerine ilave edin.
    Derin bir kapta kavanozun üzerini geçecek kadar suyu, sirke, tuz ve pul biberi karıştırın.
    Sosu kavanoza dökün.
    Kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin.
    Düz bir zeminde bir saat bekletin.
    Turşunun olması için serin ve karanlık bir ortamda yeterince bekletin.
     



  2. Cevap: Fasulye Turşusu

    tursu mevsimide girdi yha ımmm:)