Fasulye Turşusu Tarifi Resimli

Konusu 'Turşular ve Konserveler' forumundadır ve Aysell tarafından 15 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. Aysell

    Aysell Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2007
    Mesajlar:
    15.679

    Fasulye Turşusu Nasıl yapılır

    Resimli Fasulye Turşusu Yapılışı

    Fasulye Turşusu için gerekli olan malzemeler

    2 kg taze fasulye
    4 adet yeşil sivri biber
    4 diş sarmısak
    1 su bardağı kaya tuzu
    4 su bardağı su
    1 çay bardağı sirke

    3 kg’lık bir kavanoz


    [​IMG]

    Fasulye Turşusunun yapılışı

    Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın. Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun.
    Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin. 1 adet sivri biber ve 1 diş sarımsak koyun. Tekrar fasulye yerleştirin. Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin.
    4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin. 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın.
    Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün. Üzerine bir ağırlık koyarak fasulyelerin sirkenin içinden çıkmasını engelleyin.
    Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 gün bekletin.
    Daha sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun