Fasulye Piyaz Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 4 Haziran 2009 tarihinde açılan konu


  1. Piyaz,et yemeklerinin yanına ençok yakışan mezelerden biridir .
    Fasulye severler için tek başına bile bir ziyafet dönüşebilir.

    [​IMG]

    Malzemeler

    250 gram kuru fasulye
    1 adet kuru soğan
    1 adet domates
    2 adet sivri biber
    Zeytin yağ, limon, tuz, sirke

    Yapılışı

    Fasulyeyi bir gece önceden suda bekletin.
    Piyaz yapacağınız zaman süzüp, düdüklü tencerede haşlayın.
    Biber, domates ve soğanları doğrayıp, fasulyeyle karıştırın.
    Ayrı bir kâse damak tadınıza göre limon, tuz, zeytin yağ ve sirkeyi karıştırın.
    Karışımı piyaza ekleyip, harmanlayın.
    15 dakika beklettikten sonra servis yapın.

    Tavsiyeler

    Piyaza tahin eklediğinizde değişik bir lezzete dönüştürebilirsiniz.
    Konserve kuru fasulye kullanacaksanız, haşlamanıza gerek yoktur.
     



  2. Cevap: Fasulye Piyaz Tarifi

    Hımmmm uzun zamandır yemiyordum :f20: