Fasulye Diblesi Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 1 Şubat 2013 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Fasulye Diblesi Tarifi


    Taze Fasulye diblesi güzel bir karadeniz yöresi yemeğidir.Fasulye diblesi yemeğini ben hiç yemedim ilk fırsatta deniyeceğim eminim çok güzel bir yemek olacak yapar yapmaz sizlerlede paylaşacağım kendi yaptığım Fasulye Diblesi yemeğini.



    =Fasulye Diblesi Malzemeler=


    = 1 tutam karabiber

    = 2 çay kaşığı dolusu tuz

    = 2.5 çay bardağı kaynak su

    = 500 gr taze fasulye

    = 1 adet kuru soğan

    = 2 çay bardağı pirinç

    = 1 çay bardağın yarım parmak eksik zeytinyağı

    [​IMG]

    Fasulye Diblesi Hazırlanışı

    Yemeğimize başlamadan önce Fasulyeleri güzelce ayıklayın yıkayın 1 cm eninde dilin.Daha sonra kuru soğan ince ince kıyılır. Yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuz ile fasulyeler de eklenilerek 20 dakika kadar pişirin.Pirinçler 20 dakika kadar suda bekletilir. İyice yıkanarak nişastasının akması sağlanır.Kavurulan fasulyeli karışım üçe bölünür. Pirinçler ise iki kısma ayırılır. Bir tencereye, en alta fasulyeler, sonra pirinçler gelecek şekilde sırayla yerleştirilir.2.5 çay bardağı su , karabiber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı şeker karıştırılır. Taze fasulye diblesinin üzerine dökülür. En son kalan yağ ilave edin.Pilav gibi suyu kalmayana kadar pişirin ve demlenmeye bırakın.