Farklı Tatlara Ne Dersiniz?

'Damak Keyfi' forumunda Belinay tarafından 11 Haziran 2008 tarihinde açılan konu


  1. Mayonezli piliç salatası
    için Malzemeler[​IMG]

    - 250 gr piliç eti, pişmiş ve doğranmış
    - 3 yemek kaşığı mayonez
    - 4 adet domates, kabuklu olarak dilimlenmiş
    - 1 adet orta boy marul


    Mayonezli Piliç Salatasının Hazırlanışı
    Mayonez ve piliç etini karıştırınız. Servis tabağı üzerine iri parçalar halinde doğranmış marul yapraklarını üstüne, domates dilimleri yerleştiriniz. Piliç ve mayonez karışımını da üzerine koyarak servis yapınız.

    Süre: 30-40
    Zorluk: Orta


    Mantarlı Semizotu Salatası tarifi

    için Malzemeler[​IMG]
    - 1/2 demet Semizotu
    - 1 su bardağı Mantar
    - 2 adet Domates
    - 4 adet Taze Soğan
    - 1/2 Göbek Salata
    - Yarım çay bardağı Zeytinyağı - 2 diş Sarımsak
    - 1 adet Limonun Suyu
    - Tuz, Karabiber

    Mantarlı Semizotu Salatası yemeğinin Hazırlanışı
    Mantarları temizledikten sonra 5 dk. kadar haşlayın. Semiz otlarını elinizle kopartarak salata kasesinin içine koyun. Haşlayıp soğumaya bıraktığınız mantarları küp küp doğrayıp semizotlarının üzerine ilave edin.

    Taze soğanları ve domatesleri, sivribiberleri ve göbek salatayı küçük küçük doğrayıp salata kasesine ilave edin. Bir kasede yağı, limon suyunu, dövülmüş sarımsağı, baharatları çırparak sos haline getirin. Sosu salatanın üstün döküp karıştırdıkta sonra servis yapın.

    Süre: 30-40
    Zorluk: Orta



    Makarna Salatası tarifi

    için Malzemeler[​IMG]
    - 250 gr makarna
    - 1 1/2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
    - 1 diş sarmısak
    - 1 adet sivri biber
    - 150 gr (1 orta boy) domates
    - 2 taze soğan
    - 100 gr (tercihen taze) bezelye- 100 gr taze fasulye
    - 100 gr konserve mısır
    - 50 gr dana jambon
    - 50 gr tavuk jambon
    - 1 1/2 çorba kaşığı sirke
    - tuz, taze çekilmiş karabiber
    - 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
    - Kekik
    - frenk fesleğeni
    - 1 çorba kaşığı (ince kıyılmış) maydanoz
    - 1 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
    - 1 çorba kaşığı taze nane (ince kıyılmış)
    - 5 adet marul yaprağıMakarna Salatası yemeğinin Hazırlanışı
    Marul yapraklarını yıkayıp, kurulayın. Sarmısağı ince kıyın. Sivri biberin sap ve çekirdeklerini ayıklayıp, doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup, küp biçiminde veya ince şeritler halinde doğrayın. Dana ve tavuk jambonu ince şerit halinde kesin.

    Taze soğanı ayıklayıp dilediğiniz boyda doğrayın. Taze bezelye ve taze fasulyeyi ayıklayıp, taze fasulyeyi dilediğiniz boy ve biçimde doğradıktan sonra her ikisini de suda birkaç dakika, diri kalacak biçimde haşlayıp süzdürünüz. Zerinden soğuk su geçirin.

    Makarnayı alacak büyüklükte ve derince bir tencereye 2 litre (8 su bardağı) su koyun. 1/2 çorba kaşığı tuz ve 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağını ilave edin. Tuzlu ve yağlı suyu harlı ateşte bir taşım kaynatın. Su kaynayınca makarnaları tencereye koyun. Bir tahta kaşıkla arasıra karıştırarak, 10-12 dakika, hafif diri kalacak biçimde pişirin. Haşlanır haşlanmaz üzerinden soğuk su geçirerek süzün. Bir kaba aktarın.

    Haşlanmış ve süzülmüş makarnaya önce 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı, ardından da sarmısak, sivribiber, domates, taze soğan, haşlanmış bezelye, taze fasulye, konserve mısır ile dana ve tavuk jambonu katıp, karıştırın. Genişçe bir kaba sirkeyi, tuzu, biberi koyup telle çırpın. Telle çırpmaya devam ederek yavaş yavaş akıtıp zeytin yağını yedirin. Taze veya kuru kekik, dilerseniz frenk fesleğeni, maydanoz, dereotu ve taze naneyi katıp, karıştırın. Makarna ve sebzeleri sosla harmanlayın.

    Salatayı servis tabağına aktarın. Marul yaprakları ile süsleyin.

    Süre: 20-30
    Zorluk: Kolay




    Maydanoz Salatası tarifi

    için Malzemeler[​IMG]
    - 2 çay bardağı köftelik bulgur,
    - 2 demet maydanoz,
    - 2 adet salatalık,
    - 2 adet domates,
    - 2 adet sivri yeşil biber,
    - 1 adet limonun suyu,
    - 2 kaşık sirke,
    - 1 kaşık zeytinyağı,
    - Tuz.


    Maydanoz Salatasının Hazırlanışı
    Maydanoz ayıklanarak tuzlu sirkeli suda 20 dakika bekletilir. Sonra bol su ile yıkanıp çok ince kıyılır.

    Diğer taraftan köftelik bulgur tepsiye alınarak üstüne bir parmak geçecek kadar sıcak su dökülür ve 15 dakika bekletilir. Pilav gibi olan bulgur maydanoz üzerine serpilir.

    Bu arada domateslerin kabukları soyularak, küp küp doğranır. Biber kıyılır ve hepsi birlikte bulgura ilave edilerek harmanlanır. Karışım tabağa alınır ve üzerine ayrı bir kapta çırpılarak hazırlanan yağ, limon, sirke ve tuz karışımı dökülüp, servis yapılır.

    Süre: 40-50
    Zorluk: Kolay

    Havuç salatası

    için Malzemeler[​IMG]
    - 3 adet havuç
    - 4 diş sarımsak
    - 3 çorba kaşığı yoğurt
    - 3 çorba kaşığı zeytinyağ
    - 1 çay kaşığı tuz Üzeri için:
    - 3 çorba kaşığı ceviz


    Havuç Salatasının Hazırlanışı
    Havuçları rendeleyip yağda kavurun. Tuzunu ekleyin. Kavrulmuş havuçları bir kaba alın. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine dökün. Süslemek için dövülmüş cevizleri havuçların üzerine serpin.

    Süre: 50-60
    Zorluk: Orta


    AFİYET OLSUN :f40: