Fajita Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 1 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. fajita yapımı
    fajita nasıl yapılır
    resimli fajita tarifi

    [​IMG]

    400gr dana biftek, ince şeritler halinde doğranmış (antrkot da tercih edebilirsiniz)
    5 kırmızı biber
    6-7 dolmalık biber
    Taze çekilmiş karabiber (biberler için)
    2 çorba kaşığı zeytinyağı

    Marine sosu:

    2 diş sarımsak
    2 kaşık zeytinyağı
    1,5 çay kaşığı kimyon
    1,5 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
    1 tatlı kaşığı limon suyu (tercihen yeşil misket limon)

    Hazırlanışı :

    İnce şeritler halinde kesilmiş dana bifteği marine sosunda yaklaşık en az bir saat bekletin (bir gece boyunca bırakılması tavsiye ediliyor)Marine edilmiş eti tavada kendi yağında kızartın, bu arada tuzunu ekleyin.Halka doğranmış kırmızı ve yeşil biberi başka bir tavada 2 kaşık zeytinyağı, karabiber ve tuzla kızartın.Ekmeğinizin üzerine et ve biberi koyun.Fajita\'nın özelliği etin neredeyse ekmeğin üzerinde bile cızırdayarak servis edilmesidir. Yani soğumadan tüketin