Ezme Turşu Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 16 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Ezme Turşu Tarifi
    Ezme Turşu Yapılışı


    malzemeler:

    • 4 kg olgun
    • Domates
    • 1 kg
    • Kırmızı biber
    • 10-20 adet acı biber (acı isteniyorsa)
    • 1 baş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1,5 yemek kaşığı
    • Tuz
    • 1/2 bardak
    • Sıvı yağ
    • 1/2 bardak
    • Sirke
    • Yarım demetten az
    • Maydanoz

    Ezme turşunun tarifi:

    Malzemelerin hepsi yıkayın. Domatesleri rendeleyin, kırmızı biberlerin çekirdekleri ayıklandıktan sonra yeşil biberlerin bir kısmıyla robotta çekin. Maydanozu ince doğrandıktan sonra tüm malzemeyle birlikte karıştırın ve saklayacağınız kabın içine koyarak, yaklaşık 2 hafta bekletin, turşu olunca afiyetle yiyebilirsiniz.
    Afiyet olsun…