Evdeki Malzemelerle Kolay Tatlı Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 15 Eylül 2013 tarihinde açılan konu


  1. Evde bulunan malzemelerle harika tatlılar yapmaya ne dersiniz sevgili bayanlar.Tatlı özellikle beylerin ve çocukların çok sevdiği bir yiyecektir.

    Eğer siz kilo alırım korkusuyla tatlı yapmaktan kaçıyorsanız hafif tatlılara yapmayı deneyebilirsiniz.Özellikle evinizde süt var ise sütlü tatlılar hazırlamak en sağlıklısı olsa gerek sizler için.Evet şimdi evde bulunan birçok malzemenin yardımıyla nefis tatlılar yapmaya başlayabiliriz.İşte evdeki malzemelerle yapılacak tatlı tariflerinden bir kaç tarif.

    Dondurmalı İrmik Helvası

    Malzemeler:

    3,4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    50 gram tuzsuz tereyağı
    Bir çay bardağı sıvıyağ
    İki su bardağı irmik
    İki su bardağı tozşeker
    İki su bardağı süt veya su
    Dondurma

    Dondurmalı İrmik Helvası Yapılışı

    Öncelikle helvamızı kavuracağımız tencereye yağları,irmiği ve fıstıkları koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak kavuralım.Daha sonra fıstıkların ve irmiğin rengi dönünce şekeri ve sütü ekleyip karıştırarak pişirelim.Sütünü çekip kıvama gelince altını söndürüp kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım.15 dakika kadar dinlenen helvamızı bir kere daha karıştırıp bir küçük kase veya fincana biraz helva koyup kaşıkla bastırıp ortasını çukur hale getirelim.Çukur yerine 1 kaşık dondurma koyup üstünü helvayla kapatalım.Bir tabağa ters çevirip bekletmeden hemen servis yapabilirsiniz.

    Yalancı Ekmek Kadayıfı

    Malzemeler

    1 paket tuzsuz etimek
    2 su bardağı tozşeker
    2 su bardağı su

    1 kilo süt
    2 çay bardağı un
    2 çay bardağı tozşeker
    1 paket gurme vanilya
    50 gram margarin
    1 poşet krem şanti
    10 tane kakaolu bisküvi

    Yalancı Ekmek Kadayıfı Yapılışı

    Talımızın yapılışına önce şekeri bir tencereye alıp altını yakın.Karıştırarak şekeri biraz eritip karamelize edin.Şeker eriyince altını kapatıp biraz bekleyin.Altını kapatmadan suyu koyarsak yüksek ısıdan dolayı su elinize yüzünüze sıçrayabilir.Tencere ve şeker biraz soğuyunca suyunu ilave edip kısık ateşte donan şekerin çözülmesi için kaynatın..Büyük dikdörtgen borcama etimekleri dizin.

    Şeker eriyip şerbet olunca etimeklerin üzerine sıcakken dökelim.Bir kenarda bekletin..Ara katın muhallebisi için tencereye sütü,unu ve şekeri koyup kaynatın..Göz göz olunca altını kapatıp içine vanilya ve margarini ekleyin.Biraz soğuyunca içine toz şantiyi koyup mikserle 5 dakika çırpaın.Şerbeti emen etimeklerin üzerine kremayı yayın.Rondoya bisküvileri koyup un haline getirin.Eğer rondonuz yoksa bir buzdolabı poşetine koyup bardağın altıyla vurarak da un haline getirebilirsiniz.Un haline gelen bisküvileri üzeri hafif donan kremenın üzerine hiç krema gözükmeyecek şekilde yayın..Bir kaç saat buzdolabında bekletip servis yapın.