Evde zeytin ezmesi nasıl yapılır?

'Bunları biliyormusunuz' forumunda Burcu tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinde açılan konu


  1. Evde yenmeyen, alıp sevmediğiniz zeytinleri atmak yerine değerlendirebilirsiniz. Hem israftan kaçınmış hemde kahvaltılarınıza değişik bir tat katmış olursunuz. Bunun için yapmanız gerekenler ve ihtiyacınız olan malzemeleri şöyle sıralayalım:

    Yenmeyen zeytinler 1 kilo kadar
    2 diş sarımsak
    kimyon, karabiber, kırmızı pul biber

    Gördüğünüz gibi her evde bulunan malzemelere ihtiyacımız var. Şimdi zeytinlerimizi çukur bir tasa koyalım ve üzerine sıcak su ilave edelim. Bir süre sıcak suyun içinde bekleyen zeytinler iyice yumuşayacaktır.
    Yumuşamış zeytinleri süzgecimize alalım ve elimizle sıkmaya başlayalım. Çekirdeklerini bu yöntemle çıkardığımız zeytinlerimizi ince delikli süzgeçten geçirip özünü alalım süzgeçte kalan kabuk kısımlarını atalım.
    Şimdi iki diş sarımsağımızı ezdiğimiz zeytinlerin içine rendeleyelim. Baharatları ilave edip karıştırıyoruz.
    Bir kavanoza ezmemizi doldurup dolaba kaldıralım. Kahvaltılarda hem aileniz için hemde gelecek misafirleriniz için el yapımı zeytin ezmemiz her daim hazır.

    zeytin_ezmesi.