Evde Sucuk Yapımı Hakkında bilgi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 15 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. MALZEMELER
    2 kg yağsız dana kıyma
    40 gr kimyon
    40 gr acı kırmızı biber
    40 gr tuz
    20 gr sarımsak tozu
    10 gr kırmızı biber
    2 metre kurutulmuş bağırsak(aktarlardan temin edebilirsiniz
    1 çay kaşığı toz şeker

    Kıyma dananın döş kısmından olmalı. Hazırlanan harcın bir gün dolapta bekletilmesi tavsiye edilir.

    Yapılışı
    İç malzemesi iyice yoğrulduktan sonra, hazırlanan iç bir gün dolapta bekletilir. Ardından iki metre kurutulmuş bağırsak suda ıslatılıp yumuşatıldıktan sonra içi doldurulur.