Evde Künefe Nasıl Yapılır Tarifi, Malzemeleri

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 20 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Evde Künefe Yapılışı



    Resimli Evde Künefe Yapılışı

    Malzemeler

    -1 paket ince tel kadayıf
    -300 gr tuzsuz peynir
    - Yarım paket tereyağı
    - Antep fıstığı
    -3,5 su bardağı su
    -3 su bardağı toz şeker
    -1 tatlı kaşığı limon suyu

    [​IMG]

    Yapılışı

    -Bir tencerede künefe şerbeti için su ve şekeri karıştırın.

    -Şerbetin kesilmesini önlemek için içine limon suyunu da ekleyip kaynatın.

    -Şerbeti ılınması için bir kenara alın.

    -Yuvarlak bir tepsinin içini tereyağıyla yağlayın.

    -İkiye ayırdığınız tel kadayıfın bir parçasını tepsinin dibine aralarda boşluk kalmayacak şekilde serin.

    -Küçük küçük parçaladığınız peynirleri kadayıfın üzerine yayın.

    -Peynirin üzerine de diğer kadayıf parçasını boşluk kalmayacak şekilde örtün.

    -Kenarlarını düzeltin ve elinizle bastırarak tel kadayıflar arasında boşluk kalmamasını sağlayın.

    -Kısık ateşteki ocağın üzerinde tepsiyi çevirerek pişirin.

    -Altının tamamen kızardığından emin olduğunuzda tepsiyi bir tabağın üzerine ters çevirin ve tepsinin içini tekrar yağlayın.

    -Kızaran kısım üstte kalacak şekilde künefeyi tepsiye yerleştirin ve altını kızartın, böylece iki tarafı da kızarmış olacak.

    -Ilınan şerbeti fırından çıkardığınız künefenin üzerine dökün.

    -Künefenin üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyin.

    -Üzerine Antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz.

    -Eğer künefeyi hemen servis etmeyecekseniz şerbetini dökmeyin. Tabağın üzerini bir jelatin ile sarın. Unutmayın, pişmiş künefe en fazla bir gün bekleyebilir.