Evde Dondurma Yapımı

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 28 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Evde dondurma nasıl yapılır


    Evde Dondurma tarifi


    Dondurma yapmak için süt, kıvam verici madde ve şeker gerekmektedir. Dondurmanın türüne göre, kıvam verici madde olarak nişasta, nişasta ve yumurta sarısı ya da sahlep kullanırız.

    Malzemeler :
    1 Litre Yağlı Süt
    1 Tatlı Kaşığı Toz Salep ’5 gr’
    1 Çay Kaşığı Vanilya
    1 Su Bardağı Toz Şeker

    Yapımı :

    Bir kap içerisine toz şeker, salep, vanilya konulacak ve karıştırılacak. Tencere içerisine 1 litre süt konulacak ve normal ısıda kaynatılacak. Üzerine hazırlanan “toz şeker, salep, vanilya” karışımı bitinceye kadar “azar azar” ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak ve not edilecek. Tencere 10 dakika süre ile savrularak kaynatılacak. Süre bitiminde tencere ocaktan alınacak ve oda sıcaklığına düşünceye kadar bekletilecek. Ardından tencere kapağı kapalı olarak, dondurucuya konulacak ve 2 saat süre ile dondurucuda tutulacak. Süre bitiminde tencere dondurucudan alınacak ve karıştırılacak.Tenceredeki süt tamamen donuncaya kadar, her saat başı karıştırma işlemine devam edilecek. Yaklaşık 5 saat süre sonunda vanilyalı dondurmanız sevise hazır