Evde Cezerye Yapımı

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 7 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Evde Cezerye malzemeleri:

    1 kilo iri havuç
    2 su bardağı toz şeker
    200 gr fındık
    1 su bardağı hindistancevizi

    Evde Cezerye Yapımı:

    1- Havuçları iyice yıkayıp soyun ve bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
    2- Haşlanan havuçların suyunu süzün ve rendenin küçük tarafı ile renceleyin.
    3- Rendelediğiniz havuçları derin bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı şekeri ilave ederek tahta kaşıkla kavurun.
    4- Havuçlar suyunu salıp, şeker tamamen yok oluncaya kadar yüksek ateşte karıştırarak kavurun. Daha sonra havuçlar suyunu çekip iyice eriyene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin.
    5- Fındıkları rondodan geçirip havuçların içine ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.
    6- Hazırladığınız cezeryeyi geniş bir borcam ya da porselen kaba yayın. Soğuyup koyulaşınca dilimleyin ve hindistancevizine bulayarak servis yapın.

    Afiyet olsun...


    [​IMG]