Evde Aşure Yapımı

'Damak Keyfi' forumunda Blizzard tarafından 2 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Evde Aşure Yapımı
    Ev yapımı aşure tarifimiz


    Ev yapımı aşurenin Malzemeleri:

    2.5 su bardağı aşurelik buğday,
    1 su bardağı kuru fasulye,
    1 su bardağı nohut,
    1 su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı,
    1 su bardağı sarı kuru üzüm,
    2 paket kuş üzümü,
    1 su bardağı küçük doğranmış kuru incir,
    4 su bardağı şeker, (şekerli sevenler 5 su bardağı katabilir)
    3.5-4 litre su,
    1 paket vanilya.

    Aşuremizi Süslemek için:
    Fındık,
    Toz tarçın,
    Ceviz içi,
    nar taneleri.

    [​IMG]

    Ev yapımı aşurenin Yapılışı:

    Buğday, fasulye ve nohutu yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ılık suyla ıslatın.
    Ertesi gün buğdayı iyice yıkayıp düdüklü tencerede 45 dakika pişirin.
    Fasulye ve nohutu da süzüp ayrı kaplarda pişene kadar haşlayın,
    (düdüklüde 15-20 dakika kadar) pişince suyunu süzün.
    Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken şeker, nohut, fasulye ve üzümleri ve kuru kayısıyla birlikte ilave edip karıştırın.inciri en son koyun ki aşure kararmasın 10 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ateşten alın.
    Sıcak iken kaselere boşaltıp soğuyunca üzerini ceviz içi, fındık, toz tarçın ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın.