Evde Acı Sos Yapımı

Konusu 'Salatalar Mezeler' forumundadır ve EyLüL tarafından 31 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. EyLüL Üye


    Evde Acı Sos Yapımı Resimli
    Resimli Evde Acı Sos Yapımı


    Malzemeler

    *6 adet iri kırmızı biber,
    * 500 gram ince uzun kırmızı acı biber,
    *2 tatlı kaşığı toz şeker,
    *5 yemek kaşığı elma sirkesi,
    *1 su bardağı su,
    *1/2 çay kaşığı tuz.

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    * Biberleri yıkayın, saplarını kesin. Büyük kırmızı biberlerin tohumlarını çıkarın. İri parçalar halinde kesin.
    Temizlenen biberleri tencereye alın, 1 su bardağı su ile tencerenin kapağını kapatın, yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Pişen biberleri, suyuyla birlikte el blenderiyle iyice parçalayın, ardından süzgeçten geçirip, cam bir kaba alın. Kabukların ve tohumların ayrıldığından emin olun.
    Püre haline gelen biberlerin içine tuz, şeker ve sirkeyi ekleyin iyice karıştırın.
    Hazırladığınız acı biber sosunu, kavanoz ya da küçük şişeler içinde buzdolabında saklayın.
    Bu sos, bütün köfte, et ve tavuk yemeklerine, ızgara patates dilimlerine ya da çıtır patateslere, çorbalara, pizzalara ve makarna soslarına, hatta kızarmış bir dilim ekmeğe, ayrı bir lezzet katacaktır.
     

Sayfayı Paylaş