Ev Yapımı Un Tarhanası Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 31 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ev Yapımı Un Tarhanası Nasıl Yapılır


    Un Tarhanası Tarifi, Resimli


    [​IMG]

    Kış için hazırlayabileceğiniz en güzel alternatiflerden biri de ev yapımı tarhanadır. Kışın sıcak sıcak bir tarhana çorbası içmek için bu tarifi yapmanız yeterli:

    Malzemeler

    Tarhana otu
    Tuz
    Aldığı kadar un
    3 kg.domates
    2 kg.soğan
    2 kg.kırmızı biber
    1 kg.süzme yoğurt
    1 kg.haşlanmış nohut


    Yapılışı:

    Tencereye sırasıyla, tarhana otu, soğan, biber ve domatesi irice doğrayarak yerleştirin ve iki saat boyunca kısık ateşte pişirin.

    ılıdıktan sonra içinden tarhana otlarını çıkarıp, malzemeleri geniş bir leğene alın. İçine yoğurt ve haşlayıp püre haline getirdiğiniz nohutuda ilave edin.

    Yeteri kadar un ilavesiyle poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edin. En az iki gün ara sıra karıştırarak hamurun mayalanmasını bekleyin.

    Daha sonra havadar bir yere geniş bir örtü serip, Üzerine tarhana hamurundan kaşık kaşık serin.

    Üst taraf kuruduğunda ters çevirin. Her iki tarafta hafif kuruyunca elinizle parçalayın.

    hamur parçacıklarını ovalayın. Bu işlemi robotlada yapabilirsiniz. Ovaladığınız tarafı orta delikli bir elekten başka bir örtünün üzerine eleyin.

    Tarhana bitene kadar bu işleme devam edin ve iki gün kadar açık havada bekletin. Tarhananız hazır.