Ev Yapımı Tulumba Tatlısı Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 29 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ev Yapımı Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır


    Tulumba Tatlısı Tarifi


    [​IMG]


    Malzemeler

    2,5 su b. un
    2 su b. su
    1 çorba k. toz şeker
    1 çorba k. tereyağı
    1 çorba k. irmik
    1 çorba k. nişasta
    1 fiske tuz
    3 yumurta

    Şerbet:

    3,5 su b. toz şeker
    3 su b. su
    1 dilim limon


    Yapılışı:


    Şerbeti hazırlayın,soğumaya bırakın.
    Suyu,şekeri,tereyağı ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın
    2.5 su bardağı unu eleyip,kaynayan suya ilave edin.pişirin
    Ocaktan alıp ılımaya bırakın.
    Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırıp yedirin.
    Nişasta ve irmiğide ilave edip,yeniden yoğurun.
    Bir tencereye bolca yağ koyun
    Hamuru sıkma tormasına koyun.Soğuk yağa sıkın.Sıkma işlemi bittikten sonra ocağın altını açıp,kızarmaya bırakın.
    Yağdan çıkardığınız tatlıları hemen şuruba atın.
    1-2 dakika şurupta tutun daha sonra kevgirle bir kaba alın.
    Kalan hamurlarınızı kızartmak için yağın ılımasını bekleyin ve tüm bu işlemi onlara da uygulayın.