Ev Yapımı Torpil Pasta Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 30 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Evde Torpil Pasta Yapımı


    Torpil Pasta Nasıl Yapılır


    Torpil Pasta İçin Malzemeler:

    Yağlı kağıt

    10 tane dondurma külahı

    6-7 yaprak milföy hamuru

    İçinin Kreması için:

    1 yumurta

    6 yemek kaşığı şeker

    4 su bardağı süt

    1 çorba kaşığı tereyağı

    1 paket vanilya

    2 çorba kaşığı kaşığı nişasta

    2 çorba kaşığı kaşığı un

    Külahların üzerini süslemek için pudra şekeri ve fındık kullanabilirsiniz.

    [​IMG]


    Torpil Pasta Yapılışı:

    Dondurma külahlarını yağlı kağıt ile güzelce kaplayın. Fazla kalan uç kısımdaki kağıdı içe hafifçe çok bastırmadan külahın içine sokun.

    Merdane ve çok az un kullanarak milföyleri açın. 1 parmak genişliğinde uzun şeritler elde edelim. Her milföyü 5′e bölebilirsiniz. Külahı elinize alıp dip kısmından hamuru sarmaya başlayın. İlk hamuru sardıktan sonra ucunu ikinci hamurun ucu ile üst üste getirin. En sona gelince biraz boşluk bırakın ki piştikten sonra çıkarması kolay olsun. Sırasıyla tüm milföyleri külahlara sarsıktan sonra yağlanmış tepsiye dizinm. Önceden ısıtılmış fırında 200 ‘C de milföyler pembeleşene kadar pişirin.

    külahların kreması i.in; Tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurtayı alıp tel çıpıcı ile çırpın. Daha sonra ocakta sürekli karıştırarak pişirin.Ocaktan alıp içine tereyağı ve vailyayı ekleyip karıştırın.

    Fırından çıkan milföyleri biraz ılıdıktan sonra dikkatlice külahlarından çıkarıp su bardaklarına tek tek yerleştirin. Daha sonra soğuyan ve kıvamı daha koyulaşan kremamızı bir kaşık yardımıyla tüm külahlara paylaştırın. En son üzerine fındık serpiştirip buzdolabına koyun. (İsteğe göre meyve de koyabilirsiniz.)

    2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis tabağına alıp üzerine bolca pudra şekeri serpiştirin. Afiyet olsun...