Ev Yapımı Tiramisu

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 27 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ev Yapımı Tiramisu Tarifi

    Evde Tiramisu Yapımı

    Pandispanya malzemeleri:
    4 yumurta
    4 kahve fincanı şeker
    4 kahve fincanı un
    1 paket kabartma tozu

    Bu malzemelerin hepsini blenderda 4-5 dakika karıştırıp 170 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz . Pandispanyamız kabarıp biraz dengesiz bir hal alabilirim onu da bıçak yardımı ile düzleştirebiliriz. Pandispanyamızı soğumaya bıraktığımızda, kremamızı yapmaya başlayabiliriz.

    Krema malzemeleri:
    3 su bardağı süt
    2 fincan şeker
    2 fincan un
    1 yumurta sarısı
    2 labne
    50 gr margarin / tereyağı

    Tereyağını veya margarini tenceremizde eritelim. Eriyen yağa ilk önce un ve ardından şekeri ilave edelim bunları 2-3 dakika kavurup unun kokusu iyice gittiğinde sütümüzü yavaş yavaş döküp hızlıca karıştıralım ki topak topak olmasın. Karışım kaynamaya başladığı an altını kapatıp önce yumurta sarısını ilave edip karışımımızı bir müddet soğuttuktan sonra labneyi de ilave edip iyice soğumaya bırakırız.

    Pandispanyayı uzun bir bıçak yardımı ile keselim . Eğer kabaran yerleri varsa da oraları da bıçak yardımı ile düzleştirebilriz. Pandispanyayı 1 bardak süt, 3 çorba kaşığı nescafe, 1 çorba kaşığı şeker. Bu karışımı pastamıza orantılı bir şekilde bölüştürüp pandispanyamızı iyice ıslatalım, kremamızın yarısını da pastanın ortasına kalanını da üstüne döküp kenarlarını kaşık yardımı ile temizledikten sonra buzdolabında bir gece bekletelim. Tiramisumuzu servis ederken üzerine kakao serpelim.


    alıntı