Ev Yapımı Tereyağ

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 16 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu


  1. Ev Yapımı Tereyağ
    Evde Tereyağ Yapılışı
    Tereyağ Nasıl Yapılır?


    [​IMG]

    Malzemeler

    Taze süt kaymağı

    Su



    Yapılışı

    Hazır süt kreması alıyorsunuz.(Güvendiğiniz bir süthane olabilir) Daha sonra blendıra kremasını koyun, üzerini suyla doldurun, birkaç dakika yağ ayranın üzerinde toplanıncaya kadar çırpın. Bir kaşıkla üstte birikmiş yağları alın, kaymaklar bitene kadar aynı işleme devam edin. (Bu işlemi bir mutfak tasının içinde ellerinizle yoğurarakta yapabilirsimiz:)çok zevkli)

    [​IMG]

    Sonra yağları, suyla ayranı gidene kadar yıkayın.(Bildiğin yıkama işlemi) Suyun rengi duruluncaya kadar yıkamaya devam edin. İsterseniz tuzsuz olarak kahvaltıda kullanabilirsiniz. Ya da tuzlayarak yemeklerinizde kullanabilirsiniz.İşte bu kadar basit mis gibi tereyağınız hazır :)
    Afiyet olsun.
     



  2. Cevap: Ev Yapımı Tereyağ

    Ben bu işlemi yoğurt ve su ile birlikte yaptım desem (yaydım yani) :)bir avuç tereyağı çıktı ama olsun mis gibi ve lezzetliydi..:f196:
     



  3. Cevap: Ev Yapımı Tereyağ

    Ben hiç denemedim ama sağolsun annem yapar arada bir. Üzerine peynir yada vişne reçeli sürüp yemeyi çok severim:f196: