Ev Yapımı Tatlı Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 28 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ev Yapımı Tatlı Nasıl Yapılır


    En Güzel Ev Yapımı Tatlı Tarifleri


    Malum bayram kapıda. misafirlerinizi ev yapımı tatlılarla şımartmak istiyorsanız bu tariflerimiz tam size göre...

    Ev Yapımı Baklava

    [​IMG]

    MALZEMELER

    Yaklaşık 6 su bardağı baklavalık un
    3 yumurta
    1 çay bardağı süt
    1 çay bardağı su
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    Bir tutam tuz
    500 gr ceviz
    250 gr buğday nişastası
    250 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı
    4 su bardağı toz şeker
    4 su bardağı su
    Yarım limonun suyu


    Yapılışı:

    Unu koyun. Unun ortasını havuz biçiminde açın. Ortadaki havuza yumurta, süt, su, zeytinyağı ve bir tutam tuz koyun. karıştırın.

    Hazırladığınız hamurdan 20 beze yapın. Bezeleri unlanmış mutfak tezgâhı üzerinde teker teker yoğurarak özlendirin. Üstlerini bir bezle örtüp 20-30 dakika dinlendirin.

    Geniş bir tepsiyi yağlayın. İnce bir oklavayla, açabildiğiniz kadar ince açın. Hazırladığınız baklava yufkasını düz bir şekilde tepsiye döşeyin.

    Yufkanın üzerine elinizle ceviz serpiştirin. Tüm bezeleri bu şekilde açarak aralarına ceviz serpiştirip tepsiye döşeyin.

    Kat kat bütün yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra keskin bir bıçakla baklava dilimlerini kesin. Fırını 170 derecede ısıtın.

    Bir tavada tereyağını eritin. ateşten alıp hemen baklava tepsisinin üzerine gezdirin.

    Pişince, tepsiyi fırından alıp ılınmaya bırakın.

    Şerbeti hazırlayın. Baklava ılık, şerbet sıcakken şerbeti baklavanın üzerine gezdirin.

    Şerbetini çekince servis edin.

    Ev Yapımı Lokum

    [​IMG]


    Malzemeler:

    1 kg havuç (10 tane irice),
    5 tepeleme yemek kaşığı nişasta,
    1 su bardağı şeker,
    1 su bardağı su,
    Bolca hindistan cevizi.

    Hazırlanışı:

    Havuçların kabuklarını kazıyıp iyice yumuşayana kadar haşlayın,
    Haşlanan havuçları soğuk suyun altına tutup ılıttıktan sonra rendenin en ince tarafıyla rendeleyin,
    Bi kasede su, şeker ve nişastayı iyice karıştırın,
    Rendelenmiş havuç ve nişastalı karışımı bir tencereye alıp kısık ateşte suyunu iyice çekip koyulaşana kadar pişirin,
    bir tepsiyi soğuk suyla ıslatıp havuçlu karışımı dökün ve üzerini düzleyin,
    Bir gece dolapta bekletin,



    İncirli Kek

    Malzemeler:

    2 yumurta
    6 adet kuru incir
    1 su bardağı dövülmüş ceviz
    1.5 su bardağı tozşeker
    1.5 su bardağı un
    1 su bardağı süt
    1 paket margarin
    kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı tarçın

    Yapılışı:

    Kuru incirleri doğrayın. Üzerine oda sıcaklığında ki margarini, kabartma tozunu ve kaynatılmış tozu ilave edip 10 dakika bekletin. Bu karışıma yumurtaları, tozşekeri, tarçını, unu ve cevizi ekleyip tümünü mikserle çırpın. Karışımı yağlanmış bir kalıba dökün.

    170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis edin.