Ev Yapımı Sade Dondurma

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 26 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sade Dondurma Ev Yapımı

    Evde Sade Dondurma Yapımı


    Sade Dondurma Malzemeleri:
    - 1 su bardağı tozşeker
    - 1 silme tatlı kaşığı saf sahlep (alternatif olarak 1 yemek kaşığı nişasta kullanabilirsiniz)
    - 1 çay kaşığı toz vanilya
    - 1 ufak paket süt kreması
    - 2 buçuk su bardağı tam yağlı süt


    [​IMG]


    Sade Dondurma Yapılışı: Süt, tozşeker, sahlep veya nişastayı bir tencere alıp tel çırpıcı ile karıştırın. Altını açıp kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Bir kaseye aktarıp önce oda ısısına gelene kadar dışarda daha sonra buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletin. Kremayı isterseniz direk veya tel çırpıcı ile biraz çırpıp kabarttıktan sonra sütlü karışıma ekleyip karıştırın. Dondurma makinenize aktarıp çalıştırın. Dondurma olduktan sonra buzlukta sertleşene kadar bekletip servis yapın. Eğer dondurma makineniz yoksa geniş kapaklı bir kaba karışımı aktarıp buzlukta 1-2 saat bekletin. Donmaya başlayan kenarlardan çatal veya daha iyisi el mikserinin hamur yoğurma aparatıyla iyice karıştırıp buzu ezin. Tekrar buzluğa kaldırıp 1-2 saat arayla bir kaç kez aynı işlemi uygulayıp dondurmanızı elde edebilirsiniz.


    alıntı