Ev yapımı peynir

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 6 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. EV YAPIMI PEYNİR

    Malzemeler

    2,5 litre süt
    Yarım çay bardağı limon suyu (küçük kahveci bardağı ile)
    1 çay kaşığı tuz

    [​IMG]

    Yapılışı

    Sütü kaynatıp, soğuttuktan sonra 1-2 gün buzdolabında bekletip, üzerindeki kaymağı alıyoruz. (kaymak sevmeyenler sütü kaynattıktan sonra hemen peynir yapabilirler)
    Kalan sütü tekrar ısıtıp, kaynamaya başlayınca limon suyunu hızlı bir hareketle içine döküp bir iki kez karıştırıyoruz.( limon suyunu önce bir bardağa sıkıp, aniden tencereye eklemek önemli, azar azar dökünce peynir oluşmayabiliyor)
    Peynir çökeltisi oluşup, sarı suyu görününce altını söndürüp, tuzunu ekliyor ve soğumaya bırakıyoruz. İyice soğuduktan sonra süzgece döküp süzüyoruz. Süzülen su hamurişlerinde kullanılabilir.
     



  2. Biz ekşimik deriz ona Destina emeğine ellerine sağlık :f40:
     



  3. Evet ekşimik yada lor peyniri tadında oluyor.Dileyen kahvaltıda yada börek için iç malzemesi olarakta kullanabilir
     



  4. güzel tarif için teşekkürler destina
    emeğine sağlık
     



  5. Yav Sulfi şu yemek, dantel, oya konularında lütfen ilk yorumlar arasında yer alma tutamıyorum kendimi :f106:
    yav bu konulara mümkünse beyler müdahale etmesin :f30:
     



  6. Nedemek yani beyler lezzetten anlamazmı diyon sen he:f106:
    Börekte ne güzel olur imm sıcak sıcak sahurda uygulasakmıki :f106:
    İftardan yeni kalktık gerçe ama
     



  7. bu peyniri çok severim ben çok lezzetli olur emeğine sağlık DESTİNA:f40:
     



  8. Ben bu konuya hiç girmedim... Yorummu oda neymiş.... Bilmem ben anlamam..:f73::f19: