Ev Yapımı Özel Pastalar

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 19 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ev Yapımı Özel Pastalar Resimli




    Vişneli Karaorman Pasta Tarifleri


    Vişneli Karaorman Pastası


    Vişneli Karaorman Pastası için Gerekeli Malzemeler


    Kek İçin Malzemeler

    140 gr. bitter çikolata
    75 gr. tereyağ
    5 yumurta
    180 gr. toz şeker
    100 gr. un
    50 gr. nişasta
    2 tatlı kaşığı kabartma tozu
    süslemek için kiraz şekerlemesi ve rende çikolata

    Hazırlanışı

    1 kavanoz vişne kompostosu (400 gr. vişne, 400 gr. kavanozdaki vişneli su)
    3 silme çorba kaşığı nişasta
    1/2 corba kaşığı toz seker
    600ml. çiğ krema
    2 paket vanilya

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. 5 yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Aklarını kar yapın, sarılarını 180 gr. toz şekerle iyice çırpın. Erimiş çikolatayı yumurta sarılarına karıştırın.Unu, nişastayı ve kabartma tozunu karıştırın. Kar yapılmış yumurta aklarının üzerine eleyin. Kar fazla sönmeyecek şekilde çırpma teliyle yavaşça karıştırın.En son çikolatalı karışımı ekleyerek biraz karıştırın. Tabanına kağıt yayılmış kelepçeli kalıba dökün.
    175°de önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Kek iyice soğuyunca ikiye bölün. En kolay misina veya sağlam bir ip yardımı ile oluyor. Ben 28cm’lik bir kalıp kullanmıştım. O yüzden hamuru sadece ikiye bölebildim. Eger daha küçük bir kalıp kullanılırsa üçe bölünebilir.Vişneleri süzün. Suyunu bir tencerede toplayın. Eger 400 ml. çıkmazsa vişne suyu ekleyin. Kaynatın. 2,5 kaşık nişastayi ve 1/2 çorba kaşığı şekeri başka bir kasede 3-4 kaşık vişne suyu ile iyice karıştırın. Kaynamış vişne suyundan 2 kaşık daha ekleyin. Yavaş yavaş karıştırarak kaynayan vişne suyuna ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra alın ve içine vişneleri ekleyin. İyice soğutun. Kremayı vanilya ile çırpın.İki parça keki vişne suyuyla ya da likörle ıslatın. İlk kata krema yayın. Üstüne vişneli karışımı döşeyin. Kenarda 1 cm’lik bir boşluk bırakın. Vişnelerin üstüne bir kat krema daha yayın. İkinci parça keki yerleştirin. Kremayla kaplayarak arzunuza göre süsleyin. Servisten önce bir gece buzdolabında bekletin.

    Çileki Ev Yapımı Pasta Tarifi


    Malzemeler

    1 litre süt
    3çorba k.un
    2 çorba k.nişasta
    1 su b.toz şeker
    1 p.vanilya
    1 adet pasta keki
    Yeterince çilek

    Ev Yapımı Pasta Jölesi İçin

    1 tatlı k. buğday nişastası
    1 çay bardağı erik ya da vişne suyu
    1 tatlı k. toz şeker

    [​IMG]

    Ev Yapımı Çilekli Pasta Yapılışı

    Tencereyi ateşe koymadan önce, nişasta,un,vanilya ve 1 litre sütü ilave ederek,çırpma teli ile özeleşene kadar karıştırıyoruz.
    Ocağa alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
    Kaynadıktan sonra da şekeri ekleyerek 2 dakika daha karıştırarak pişiriyoruz.
    Pasta kekini çilek reçeli ile ıslatıyoruz.sServis tabağına alıyoruz.
    Pasta kekine pişen kremadan sürüyoruz ve dilimlenmiş çilekleri diziyoruz.
    Diğer kalan pasta kekini üzerine kapatıp,kremadan sürüyoruz.
    Üzerine çilekleri diziyoruz.
    Cezveye nişasta,şeker,meyvesuyu koyup iyice karıştırıyoruz.
    Sonra ocağa alıp,cam gibi olana kadar pişiriyoruz.
    Jölemiz ılıdıktan sonra,çileklerimizin üzerine döküp,kenarlarını krema şırıngası ile süsleyelim