Ev Yapımı Öksürük Şurubu Tarifi

'Sağlık Rehberi' forumunda Burcu tarafından 15 Ocak 2015 tarihinde açılan konu


  1. Kış hastalıklarının başında gelen öksürük kimi zaman hayatı cehenneme çevirir. Bitmek bilmeyen öksürük atakları hele bir de gece musallat olursa vay halinize. Gerek sizin için gerekse aileniz için gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz ev yapımı bir öksürük şurubu tarifi verelim.
    Malzemeler içinde dışardan almanız gereken tek şey eczaneden alacağınız sebze gliserini. Bunun dışında her evde bulunabilecek malzemelerden oluşan öksürük şurubu için aşağıdaki listeye ihtiyacınız olacak.

    1/4 bardak bal
    1/4 bardak taze sıkılmış limon suyu
    1/4 bardak eczaneden alabileceğiniz sebze gliserini
    1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil

    Gerekli olan malzemelerimiz bu kadar. Şimdi öksürük şurubunu nasıl hazırlayacağınızı tarif edeyim. Yeni sıktığınız limon suyunu rendelediğiniz zencefil ile karıştırın ve küçük bir tencerede kısık ateşte 10 dakika kaynatın.

    Kaynayan karışımı süzgeçten geçirin. Zencefiller süzgece takılsın. Zencefilli limon suyunun içine balı ve sebze gliserinini ilave edip iyice karıştırın. Karışımımız hazır. Şimdi bu karışımı varsa elinizde temiz bir şişe onda ağzı iyice kapatılmış şekilde muhafaza edebilirsiniz. Öksürmeye başladığınız zaman 4 saatte bir 1 çay kaşığı bu karışımı içebiliyorsunuz. Buzdolabınızda 1 yıl kadar saklayabilirsiniz.