Ev Yapımı Nişan Pastası

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 18 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ev Yapımı Nişan Pastası Resimli



    Ev Yapımı Nişan Pastası Tarifi

    Ev Yapımı Nişan Pastası Yapmaya ne dersiniz evinizde kendi Nşan Pastanızı yada çocuklarınızın Nişan pastaları hazırlamak oldukç keyifli bir şey olsa gerek öyleyse Nişan pastasının tarifine geçelim hemen ne dersiniz işte sizlere Ev Yapımı Nişan Pastası Tarifi

    Pandispanya İçin Gerekli Malzemeler

    -1 tsp karbonat
    -1/2 paket kabartma tozu
    -500 gr süt
    -200 gr erimiş çikolata
    -12 yumurta
    -500 gr tereyağ
    -1 kg toz şeker
    -500 gr un
    -100 gr kakao
    -350 gr kekun

    [​IMG]

    Pandispanyanın Hazırlanışı

    -Yumurta, süt ve yağ oda sıcaklığında olmalı. Un, kabartma tozu, karbonat, vanilya ve kakao elenmeli.

    -Tüm malzemeyi derin ve büyük bir karıştırma kabına alıp mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım.

    - Ben kare kek kalıbı kullandım. 3 farklı boy kek kalıbının altına yağlı kağıt serip kek hamurunu dökelim. Kekin düzgün kabarması için spatula ile ortadan kenarlara doğru düzeltelim. Kalıpta kabarcık ve boşluk kalmaması için hafifçe yere vuralım.

    - 170 derece fırında pişirelim. 1 gece buzlukta bekleterek kullanalım.

    Pastacı Kreması İçin Gereken Malzemeler

    -4 yumurta sarısı
    -2 bütün yumurta
    -1/4 çay kaşığı vanilya
    -1 paket krem şanti
    -1/2 bardak süt
    -1 lt. süt
    -250 gr toz şeker
    -150 gr un


    -Sütü kaynatalım. Diğer malzemeleri bir tencerenin içine koyarak hepsini karıştıralım.

    - Kaynayan sütten 1 kepçe alarak karışımın içine ekleyelim. Sürekli çırparak yumurtaların pişmesini önleyelim.

    -Kalan sürün tamamını ekleyerek tencereyi orta ateşe koyalım. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.

    -1 paket krem şantiyi, 1/2 bardak soğuk süt ile çırpalım. Soğuttuğumuz kremanın içine ekleyerek iyice karıştıralım.


    Nişan Pastasının Tarifi

    -Buzlukta 1 gece beklettiğimiz kekleri çıkarıp önce üzerilerini düz olacak şekilde alalım. Keklerin kenarlarının düzgün olması ve sert olan kabuklarının alınması için 1 cm kadar düzgün bir şekilde keselim.

    - Üzerlerini ve kenarlarını düzelttiğimiz kekleri tam ortasından ikiye bölelim. Keklerin alt katının üzerini şekerli su (1 çay bardağı su, 1/2 çay bardağı şeker) ile fırça yardımıyla ıslatalım. İstenirse şurubun içine likör, konyak .... eklenebilir.

    3. Kekin kenarlarını düzeltmek için kestiğimiz parçalardan kremanın taşmaması için kekin alt katının üzerinin kenarlarına çerçeve yapalım. Bu çerçevenin 0,5 cm genişliğinde olması yeterli. Burada önemli olan yüksekliğinin her kenarda aynı olmasıdır. Bu çerçevenin kek ile temas edecek yüzeyine çok ince krema sürerek kaymasını engelleyebiliriz.

    - Kekten yaptığımız çerçevenin içine hazırladığımız kremadan koyarak spatula ile üzerini düzeltelim. Kekin üst katını koyarak yine fırça yardımıyla şurubumuz ile ıslatalım. Kekin 3 katınıda aynı şekilde hazırlayalım. Keklerin üzerini çok ince bir kat hazırladığımız krema ile kaplayalım. Kaplarken spatula ile kremanın fazlasını alalım.

    - Ben bu sefer hazır şeker hamuru kullandım. Şeker hamurunu Fermo'dan aldım ve çok memnun kaldım. Herhangi bir çatlama olmadı.

    -Şeker hamurunu tezgah üzerinde bir kere toparladıktan sonra açmak için mısır nişastası kullanalım. Şeker hamurumuzun büyüklüğünden biraz daha geniş bir alana mısır nişastasını eleyelim. Nişastayı elerken hiç boşluk kalmamalı ve tezgah nişastadan görülmemeli. Merdane yardımıyla şeker hamurunu açalım. Dikkat etmemiz gereken hamurun çok ince olmaması ve her yanının eşit yükseklikte açılmasıdır.

    -Açtığımız şeker hamurunu merdaneye sararak altına yapışan nişastayı, geniş bir boya fırçası yardımıyla temizleyelim.

    - Her katı ayrı olarak kaplamamız gerekiyor. Açtığımız şeker hamurunu kekin üzerine yerleştirelim. Elimiz ile yumuşak hareketlerle düzelterek kenarlarını oturtalım. Özellikle kare pasta olması nedeniyle köşelerinin çok iyi oturtulması gereklidir. Elimizle düzelterek köşelerin düzgün bir şekilde kaplanmasını sağlayabiliriz.
    Şeker hamurunu kapladıktan sonra öncelikle kenarlarda kalan fazla hamurları küçük spatula ile keselim. Daha sonra kenarlarını pastanın altına iterek geriye kalan az miktardaki fazlalıkları temizleyelim.

    -Tüm katları bu şekilde kapladıktan sonra, pasta katlarını üst üste yerleştirelim. Üst üste yerleştirirken iki kat arasına pasta altlarına konulan kartonlardan keserek pastanın kenarından görünmeyecek şekilde yerleştirelim.

    -Böylece üst katta yer alan pastayı keserken alt kata zarar vermemiş olacağız.

    - Hazırladığımız çiçekleri gül, karanfil, mine çiçekleri... Hangi çiçekten koymak istiyorsak zevkimize göre önce nereye yerleştireceğimize karar verip ardından royal icing yardımı ile yapıştıralım.