Ev Yapımı Nargile

'Bunları biliyormusunuz' forumunda Merve tarafından 14 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Evde Nargile Yapımı

    Ev Nargile Yapımı

    Ser (orta kısım): İyi bir nargilenin ser kısmı dökümden olmalıdır. Dökümden olması oksitlenme yapmayacağından size uzun süre keyifli içimler yaşatacaktır. Nargile alırken ser (orta bölüm) kısmı bakır olanları kesinlikle tercih etmeyin 2-3 kez güzel bir şekilde içer 4. kez kullanımda ciğerlerinize pas gibi maddeler çekersiniz

    Marpuç: İyi bir kahveci tipi nargile setindeki marpuç mümkün olduğunca kalın olmalıdır. Ve en ideali koyun derisinden yapılanıdır. İnce ve kağıttan olanları tercih etmeyin.

    Şişe: Genelde klasik şişeler piyasada satılmaktadır. ve çoğu birbirine benzer. şişeler çok büyük önem taşımaz ancak içine koyacağınız suyun seviyesi önemli olduğundan içi görünür bir şişe almanızda yarar var.

    Lüle: Önemli bir parçadır topraktan yapılır nargile malzemesi satan yerlerden bir kaç tane almanızı öneririm çünkü en ufak düşmede rahatlıkla kırılabilen bir parçadır. Derin olanlarından alın içerisine daha çok tütün alır. Ve diğer bir noktada alt delikleri geniş olsun dumanı daha iyi iletmesi bakımından önemlidir.

    Köz: Nargile keyifinin dinamo taşlarındandır. Malzeme satan yerlerden alın silindir biçimindedir. Nargilenizde normal mangal kömürü sakın kullanmayın. Normal kömürlerde gaz oranı yüksektir bu sebeple nargilenin tadı kolaylıkla değişebilir ve içilmez hala gelir.

    Tütün: Tamamen aroma zevkinize kalmış ama kaliteli tütün alın bazı yerlerde sahte ürünleri dahi olabiliyor. dikkat edin ve güvendiğiniz satıcıdan alın.

    Baca ve Tepsi: Baca ve tepsi mutlaka kullanın özellikle evde. közün lüle üzerinden düşmesini engeller. Ben dikkat ederim düşürmem demeyin o köz mutlaka evin bir yerine düşüyor ve bilindiği gibi ateş düştüğü yeri yakar.


    alıntı